SILEX 99 - Munkavédelem, Tűzvédelem, Környezetvédelem.
Munkavédelem - Munkabiztonság
Tűzvédelem - Tűzmegelőzés
Környezetvédelem
 
 
 
Hírek, aktualitások
Jelenleg nincs aktualitás...
Kérjen ajánlatot online: munkavédelmi szolgáltatás, tűzvédelmi szolgáltatás, környezetvédelmi szolgáltatás, ememlőgép ügyintézés...
Hasznos tudnivalók munkavédelemmel, tűzvédelemmel, környezetvédelemmel kapcsolatban...
 

MUNKABIZTONSÁG

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény előírja, hogy minden vállalkozásnak, amelynek alkalmazottja van, munkavédelmi szakembert kell foglalkoztatni. Ez vonatkozik az alkalmi munkavállalókra, diákokra és a segítő családtagokra is. A munkabiztonsági-munkavédelmi előírások betartása azonban nem csak azért fontos, hogy az Ön cége megmeneküljön a hatósági ellenőrzések során felmerülő esetleges bírságoktól és szankcióktól. A balesetmentes munkavégzés, a munkatársak egészségkárosodásának elkerülése Önnek, mint felelős vezetőnek alapvető érdeke, hiszen a munkavédelmi szabályok figyelmen kívül hagyása egy sor közvetlen és közvetett hátránnyal jár.
 
A bírságmentes működés érdekében számos munkavédelemmel kapcsolatos jogszabályi előírást kell betartania a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés érdekében rengeteg jogszabályi összefüggés van, amit figyelembe kell venni egy vállalkozásnak. A Mvt. 57. § /1/. bekezdés előírja hogy a cégeket a 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet 2. sz. melléklete szerint a tevékenységük alapján (TEÁOR szám) veszélyességi osztályba, a létszámuk alapján létszám kategóriába kell besorolni. E két szempont alapján határozza meg, hogy a cég milyen feltételek mellett köteles munkavédelmi szakembert foglalkoztatni.
A jogi szabályozás előírásainak történő megfelelés nem egyszerű feladat, de hozzáértésünk és tapasztalatunk révén teljes mértékben levesszük az Ön válláról a munkabiztonsággal, munkavédelemmel kapcsolatos súlyos teendőket.
 
Hogyan segítünk Önnek?
  • Mindenekelőtt alaposan feltérképezzük az Ön cégének tevékenységével, illetve a munkabiztonsággal, munkavédelemmel kapcsolatos aktuális állapotokat.
  • Összeállítunk egy személyre szabott, részletes javaslatcsomagot, mely tartalmazza a jogszabályok által megkövetelt megoldandó feladatokat.
  • Az Ön lehetőségeinek figyelembe vétele mellett konkrét ütemtervet dolgozunk ki, melyet pontosan és következetesen végrehajtva biztosítjuk az Ön cégének biztonságos- és bírságmentes működését.
Mit kell Önnek tennie?
Tapasztalataink szerint az Ön számára a legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás, ha e-mailben vagy telefonon felveszi velünk a kapcsolatot, hiszen ha már a kezdetektől fogva szakértőink tanácsaira támaszkodik, rengeteg időt és energiát tud megtakarítani saját magának. A munkabiztonsággal, munkavédelemmel kapcsolatos alapvető információkat, tanácsokat, tippeket Ön tőlünk díjmentesen megkapja, folyamatos együttműködés esetén pedig számos további szolgáltatásunkat is igénybe veheti.
 
Mit kínálunk Önnek?
A munkabiztonsággal, munkavédelemmel kapcsolatos szolgáltatásaink teljes körűek, az alábbiakban a legfontosabb és leggyakrabban felmerülő feladatokról tájékozódhat.
 

Munkavédelmi szaktanácsadás

 
A munkavédelmi szaktanácsadás szolgáltatásunk révén Ön minden fontos tudnivalóról, teendőről idejében és kellő részletességgel értesül, melyek révén megkímélheti cégét a munkabiztonsággal, munkavédelemmel kapcsolatos esetleges kellemetlenségektől.
További részletek: "Munkavédelmi szaktanácsadás"...»
 

Munkavédelmi dokumentáció

 
A munkavédelmi dokumentáció a legfontosabb alap az Ön cégének biztonságos és bírságmentes
működéséhez. A dokumentáció teljes vagy részleges hiánya, esetleg nem megfelelő minősége az egyik
legnagyobb kockázatot jelenti az Ön számára.
További részletek: "Munkavédelmi dokumentáció"...»
 

Munkavédelmi felülvizsgálatok, mérések

 
A jogszabályokban előírt időszakos felülvizsgálatok és mérések elvégzése kulcsfontosságú, hiszen
egyrészt ezekkel biztosíthatóak a szükséges gyakorlati feltételek, másrészt a felülvizsgálatok és mérések
eredményei a teljes dokumentáció részét is képezik.
További részletek: "Munkavédelmi felülvizsgálatok, mérések"...»
 

Munkavédelmi koordinátor

 
A munkavédelmi koordinátor feladata, a jogszabályban meghatározott esetekben együttműködjön az építésszel a tervezés időszakában, ahol a biztonsági és egészségvédelmi terv elkészítését végzi. A kivitelezési munka esetén építés-kivitelezési munkafolyamatokat a biztonsági terv alapján felügyelje, folyamatosan ellenőrizze a terv betartását.
További részletek: "Munkavédelmi koordinátor"...»
 

Munkavédelmi eszközök

 
A munkavédelmi eszközök jelentik a munkabiztonság legfontosabb gyakorlati vonalát, hiszen ezek a védőeszközök hivatottak megóvni az Ön munkatársainak testi épségét, egészségét.
További részletek: "Munkavédelmi eszközök"...»
 
 
 
 
SILEX 99 - Munkabiztonság, Tűzmegelőzés, Környezetvédelem. - Mobil: 70/3357-296; 70/4503-784 | Fax: 96/602-783 | E-mail: info@silex99.hu