SILEX 99 - Munkavédelem, Tűzvédelem, Környezetvédelem.
Munkavédelem - Munkabiztonság
Tűzvédelem - Tűzmegelőzés
Környezetvédelem
 
 
 
Hírek, aktualitások
Jelenleg nincs aktualitás...
Kérjen ajánlatot online: munkavédelmi szolgáltatás, tűzvédelmi szolgáltatás, környezetvédelmi szolgáltatás, ememlőgép ügyintézés...
Hasznos tudnivalók munkavédelemmel, tűzvédelemmel, környezetvédelemmel kapcsolatban...
 

TŰZMEGELŐZÉS

A tűzvédelmet sok cégvezető csak egy "szükséges rossznak" tartja. Sajnos, sokan csak akkor eszmélnek rá, hogy mekkorát tévedtek, amikor már megtörtént a baj. Az emberéletekben, anyagi javakban keletkező károk sok esetben egyáltalán nem, vagy csak részben orvosolhatóak, ráadásul a biztosítótársaságok is csak abban az esetben állnak helyt, ha az adott cég mindent megtett a tűzvédelemmel kapcsolatos jogszabályok betartása és betartatása érdekében.
 
A legfontosabb és az Ön cégének saját érdeke a megelőzés, legyen szó a tűzvédelmi kockázatok minimalizálásáról vagy az ellenőrzések során a hatóságok által kiszabható bírságok, szankciók elkerüléséről.
 
A tűzvédelem - helyesebben tűzmegelőzés - tehát nem azt jelenti, hogy robbanás vagy tűz keletkezésekor megpróbálunk valamilyen oltókészülékkel, tűzcsapról tüzet oltani, hanem a tűzvédelmi jogszabályokkal összhangban, tudatosan foglalkozunk a tűz kialakulásának megelőzésével. A tűzbiztonság célja, hogy olyan állapotot hozzunk létre és tartsunk fent az épületekben, szabad tereken, amelyben egyrészt minimális az esélye a tűz kialakulásának, másrészt pedig a kialakult tűz esetén tudatosan és biztonságosan lehessen kezelni a veszélyhelyzetet.
 
A szabályozásokat a 1996. évi XXXI. a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló törvény határozza meg, a vele kapcsolatos más tűzvédelmet érintő jogszabályokkal együtt. A magánszemélyek és vállalkozások tűzvédelemmel kapcsolatos legfontosabb írásban meghatározandó szabályozásait, épületek tűzvédelmével és üzemeltetésével kapcsolatos felülvizsgálatait a 54/2014. (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzat határozza meg. A tűzvédelmi szabályzat készítésének feltételeit a 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet írja elő tevékenységtől és létszámtól függően. A figyelembe veendő létszámba beletartoznak az alkalmi munkavállalók, diákok és a segítő családtagok is.
A jogszabályi változások alapján (9/2015. (III. 25.) BM rendelete), vannak területek, ahol megfelelő végzettséggel rendelkező tűzvédelmi szakembert kell foglalkoztatni a cégeknek, vállalatoknak, üzemeknek és a közintézményeknek.
 
A jogi szabályozás előírásainak történő megfelelés nem egyszerű feladat, de hozzáértésünk és tapasztalatunk révén teljes mértékben levesszük az Ön válláról a tűzmegelőzéssel, tűzvédelemmel kapcsolatos súlyos teendőket.
 
Hogyan segítünk Önnek?
  • Mindenekelőtt alaposan feltérképezzük az Ön cégének tevékenységével, illetve a tűzmegelőzéssel, tűzvédelemmel kapcsolatos aktuális állapotokat.
  • Összeállítunk egy személyre szabott, részletes javaslatcsomagot, mely tartalmazza a jogszabályok által megkövetelt megoldandó feladatokat.
  • Az Ön lehetőségeinek figyelembe vétele mellett konkrét ütemtervet dolgozunk ki, melyet pontosan és következetesen végrehajtva biztosítjuk az Ön cégének tűz- és bírságmentes működését.
Mit kell Önnek tennie?
Tapasztalataink szerint az Ön számára a legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás, ha e-mailben vagy telefonon felveszi velünk a kapcsolatot, hiszen ha már a kezdetektől fogva szakértőink tanácsaira támaszkodik, rengeteg időt és energiát tud megtakarítani saját magának. A tűzmegelőzéssel, tűzvédelemmel kapcsolatos alapvető információkat, tanácsokat, tippeket Ön tőlünk díjmentesen megkapja, folyamatos együttműködés esetén pedig számos további szolgáltatásunkat is igénybe veheti.
 
Mit kínálunk Önnek?
A tűzmegelőzéssel, tűzvédelemmel kapcsolatos szolgáltatásaink teljes körűek, az alábbiakban a legfontosabb és leggyakrabban felmerülő feladatokról tájékozódhat.
 

Tűzvédelmi szaktanácsadás

 
A tűzvédelmi szaktanácsadás szolgáltatásunk révén Ön minden fontos tudnivalóról, teendőről idejében és
kellő részletességgel értesül, melyek révén megkímélheti cégét a tűzmegelőzéssel, tűzvédelemmel
kapcsolatos esetleges kellemetlenségektől.
További részletek: "Tűzvédelmi szaktanácsadás"...»
 

Tűzvédelmi dokumentáció

 
A tűzvédelmi dokumentáció a legfontosabb alap az Ön cégének biztonságos és bírságmentes
működéséhez. A dokumentáció teljes vagy részleges hiánya, esetleg nem megfelelő minősége az egyik
legnagyobb kockázatot jelenti az Ön számára.
További részletek: "Tűzvédelmi dokumentáció"...»
 

Tűzvédelmi felülvizsgálatok

 
A jogszabályokban előírt időszakos felülvizsgálatok és mérések elvégzése kulcsfontosságú, hiszen
egyrészt ezekkel biztosíthatóak a szükséges gyakorlati feltételek, másrészt a felülvizsgálatok és mérések
eredményei a teljes dokumentáció részét is képezik.
További részletek: "Tűzvédelmi felülvizsgálatok"...»
 

Tűzvédelmi berendezések

 
A tűzvédelmi berendezések olyan épületgépészeti eszközök, amelyek feladata a tűz keletkezésének
megakadályozása, a keletkezett tűz jelzése, terjedésének megakadályozása, a tűz oltása, vagy az oltás
segítése.
További részletek: "Tűzvédelmi berendezések"...»
 

Tűzvédelmi eszközök

 
A tűzvédelmi eszközök jelentik a tűzvédelem legfontosabb gyakorlati vonalát, hiszen ezek az eszközök
hivatottak megóvni az Ön anyagi javait és munkatársainak testi épségét.
További részletek: "Tűzvédelmi eszközök"...»
 
 
 
 
SILEX 99 - Munkabiztonság, Tűzmegelőzés, Környezetvédelem. - Mobil: 70/3357-296; 70/4503-784 | Fax: 96/602-783 | E-mail: info@silex99.hu